Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Snart flyttar kommunhuset tillbaka till Västra Storgatan i Osby

Nu är om- och tillbyggnaden av kommunhuset på Västra Storgatan klar och de sista förberedelserna pågår för fullt innan flytten tillbaka vecka 13.

Nu är om- och tillbyggnaden av kommunhuset på Västra Storgatan klar och de sista förberedelserna pågår för fullt innan flytten tillbaka vecka 13.

Om- och tillbyggnaden av kommunhuset i Osby inleddes i september 2016. Förutom sanering av PCB, har lokalerna renoverats och byggts om till ett modernt tillgängligt kommunhus, som också uppfyller kraven på en god arbetsmiljö.

Flytten tillbaka från det tillfälliga kommunhuset i ”Briohuset” på Briogatan 1 i Osby inleds måndagen den 26 mars. Men kommunhusets reception kommer att finnas på Briogatan fram till onsdagen den 28 mars, då kontaktcenter öppnar klockan 8.00 i kommunhuset på Västra Storgatan 35.

Kontaktcenter

En av de stora nyheterna i Osby ”nya” kommunhus är just kontaktcenter. Syftet med ett kontaktcenter är att invånare och besökare ska få en naturlig och enklare väg in i kontakten med kommunen. Målet är att vara mer effektiva och erbjuda medborgarna bättre och snabbare service.

I kontaktcenter erbjuds bland annat följande tjänster:

  • Svar på enklare frågor.
  • Hänvisning till rätt förvaltning eller person.
  • Hjälp med blanketter.
  • Lokalbokning.

Öppettiderna i kontaktcenter i kommunhuset kommer till en början att vara:

  • Måndag-torsdag: klockan 8.00-16.30
  • Fredagar: klockan 8.00-16.00
Entré till nya kommunhuset