Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Ekbackeskolan får utmärkelse av Svetskommissionen

Svetskommissionens utmärkelse till 2017 års IW-utbildare (utbildare av internationella svetsare) tilldelas Ekbackeskolan i Osby. Det här är första gången som utmärkelsen delas ut och är indelad i tre olika klasser: årets IW-utbildare, årets svetslärare och årets IW-elev.

Juryns motivering lyder:

Genom stort engagemang från skolledning och lärare håller Ekbackeskolan kvaliteten på topp. Med välutbildade, trevliga lärare i fullutrustade lokaler och tillgång till även avancerade material får eleverna de bästa förutsättningarna. De många IW-diplomen som utfärdas, upp till högsta nivå, vittnar om ett metodiskt arbete som ger tydliga resultat.

Engagemanget från skolan sträcker sig långt utanför vardagen genom att lärare får bidra med sin kompetens via Svetskommissionens arbetsgrupp för utbildning. De medverkar också som domare vid nationella och internationella svetstävlingar där skolans elever gör fina resultat. Men det är inte bara dessa prestationer som gör Ekbackeskolan till vinnare av årets IW-skola 2017. Lärarna ger med värme och glädje varje elev, oavsett förutsättningar, den bästa möjliga utbildningen.

Läs mer om Ekbackeskolans yrkeshögskoleutbildning för svetsare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.