Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Givande frukostmöten mellan kommun och näringsliv

För att diskutera vad företag och kommun kan göra tillsammans för att utveckla Osby kommun, hålls regelbundet frukostmöten på olika platser i Osby kommun. Dessa träffar leder ofta till konkreta idéer och åtgärder och ett exempel är nya parkeringsplatser intill järnvägen i Osby.

Sedan en tid tillbaka träffar tjänstemän från Osby kommun regelbundet företag utifrån bransch och geografisk tillhörighet vid så kallade frukostmöten. Det är ett nytt koncept för kommunen att jobba nära och tillsammans med näringslivet.

- Det handlar om att vi träffas i lite mindre grupper där vi lär oss mer om varandras verksamheter och förutsättningar. Men framförallt är det ett mycket bra och konstruktivt sätt att ta upp vad som är bra, vad som kan bli bättre och vad vi kan göra tillsammans. Dessutom väcks nya idéer träffarna leder också till konkreta åtgärder, säger kommunchef Petra Gummeson.

Torsdagen den 2 november hölls det senaste frukostmötet, där fokus var på besöksnäringen. Tjänstemän och representanter från besöksnäringen träffades på Stora Hotellet i Osby, där Bo Ekstrand inledde med lite historik om hotellet, de olika satsningar som gjorts och om framtida utveckling.

Större delen av träffen ägnades sedan åt diskussion och tankar om att dra i gång olika former av paketlösningar. Lösningar där de olika grenarna inom besöksnäringen samarbetar och kommunen hjälper till med till exempel marknadsföring. Detta skulle kunna locka fler besökare till Osby. Under ett och samma besök med övernattning har de möjlighet att ta del av flera olika upplevelser och utbud som finns i kommunen.

Bild