Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Osby - en av landets 10 bästa skolkommuner!

Osby tillhör landets absolut bästa skolkommuner. I Lärarförbundets årliga ranking hamnar Osby kommun på åttonde plats av landets 290 kommuner. Precis som tidigare år ligger Vellinge kommun i topp.

När Lärarförbundet för 16 året i rad presenterar den mest heltäckande skolrankingen Bästa Skolkommun, hamnar Osby kommun på åttonde plats. Det innebär att Osby är en av Sveriges absolut bästa skolkommuner, enligt rankingen. Förra året kom Osby kommun på 48:e plats i rankingen

- Självklart är det mycket kul och vi är stolta över goda resultat och hög kunskapsnivå bland våra elever. Men detta är också ett kvitto på att vi har skickliga och engagerade lärare, säger Mia Johansson, förvaltningschef på Barn & Skola i Osby kommun. Hon tycker också det är extra glädjande att Osby i år också rankas högt som en frisk arbetsplats, med bra samarbete med avtalspartner.

- Lärares förutsättningar och en god arbetsmiljö är oerhört viktigt och något vi tillsammans jobbar mycket för.

Lärarförbundet gör rankingen Bästa skolkommun för uppmuntra kommuner som ger sina elever, lärare och skolledare goda förutsättningar. Totalt mäts tretton olika kriterier som sammanvägs till ett resultat där man vill hylla de goda exemplen. Och här är Osby kommun ett av dem! Osby får i likhet med övriga topp 50 placerade kommuner också Lärarförbundets Bästa skolkommun, topp 50- diplom.

- Att Osby kommun klättrat ytterligare och nu finns på plats åtta, är glädjande och ett kvitto på att vi jobbar mot rätt håll. Men vi är inte nöjda och kommer att satsa hårt på att bli ännu bättre, menar Roger Johansson, förvaltningschef på Utbildning och arbete., Osby kommun.

Läs mer om Osby kommuns resultat på Lärarförbundets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild