Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Uppskattad familjedag i Osby

Det blev en välbesökt och uppskattad första familjedag i Osby, lördagen den 2 september. Under större delen av lördagen kunde besökarna ta del av flera olika aktiviteter och uppvisningar, mat från olika delar av världen och långöppet i butikerna.

På förmiddagen drog den första Familjedagen i Osby i gång. På flera olika platser runt om i samhället bjöds det på en mängd olika aktiviteter, evenemang och uppvisningar. Det hölls också en höstmarknad, pajbakstävling, information från föreningar och Osby kommun och på torget kunde man tan prova på att smaka på mat från olika delar av världen. Vid Fågelträdet vid Jenvägen visade Osbykonstnären Sven-Ingvar Johansson upp hur han arbatar med sin motorsågskonst.

Uppvisning av räddningstjänsten

På Sjöängen fanns bland annat räddningstjänst, ambulans och polis som visade upp sina fordon, berättade om sin verksamhet. Man kunde även få prova på släckningsarbete och det visades även upp hur man arbatar vid till exempel trafikolyckor.

Drakbyggen och kids day

På Sjöängen fanns det också möjlighet att bygga och sedan även flyga sin egen drake och på Prästängen fanns Kids Day med till exempel hästskults, hoppborg med mera.

Gratis bio och pajtävling

Biografen Borgen bjöd på gratis film för barn upp till 15 år. På parkeringen utanför Coop hade tidningen Norra Skåne arrangerat en pajbakstävling som var öppen för alla som ville få sin desertpaj bedömd av en jury.

Bild