Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Semestervecka för vårdtagare

Den här veckan är vårdtagare från Rönnebackens äldreboende i Osby på ”semester” vid Guldkusten vid Finjasjön. Det är personalen på äldreboendet som hyrt stuga och ordnar med en semestervecka för de boende. Allt för att höja kvaliteten och göra något roligt för både boende och personal inom äldreomsorgen.

Under hela vecka 34 kommer sammanlagt 16 vårdtagare samt personal från äldreboendet Rönnebacken i Osby att ha tillgång till en stuga vid Guldkusten vid Finjasjön. Här ska man få koppla av, umgås och göra lite olika aktiviteter, likt en vanlig semester.

- Det var några ur personalen som kom på att man vill göra något lite annorlunda. Göra något kul och sätta än mer guldkant på tillvaron för de boende, berättar Lena Nilsson, enhetschef på Rönnebacken i Osby.

En del i Äldresatsningen

Det är första gången man gör det här konceptet där boende har möjlighet att åka i väg på en semestervecka i äldreomsorgens regi. Det är tack vare extrapengar från staten, personalens engagemang och den så kallade Äldresatsningen, som man kan ordna med ökade aktiviteter för de äldre. Sammanlagt 16 vårdtagare har anmält sig för semesterveckan vid Finjasjön.

- Alla kommer inte att vara här samtidigt utan några sover över en natt några andra 2-3 nätter och så vidare. Det kommer dessutom att finnas 6 stycken ur personalen hela veckan. Vi ordnar med grillkvällar, kräftafton och lite andra aktiviteter, men det ska så klart också vara mycket avkoppling också. Sådant som man gör och vill göra när man är på semester helt enkelt, säger Lena Nilsson

Bild