Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Familjedagen i Osby den 2 september

Familjedagen i Osby, lördagen den 2 september, närmar sig med stormsteg. På flera olika platser i tätorten erbjuds massor av aktiviteter för stora och små. Det blir bland annat drakflygning, vattenrace, loppis, gratis bio och pajbakstävling. Hela programmet hittar du i dokumentet under rubriken dokument till höger på denna sida.

Lördagen den 2 september bjuder Osby shopping i samarbete med Osby kommun, Lions och flera andra aktörer, in till en familjedag. Familjedagen pågår mellan klockan 10 och 16 och runt om i Osby tätort kommer det att finnas en massa aktiviteter och arrangemang. Det är första gången det hålls en Familjedag i Osby och det är tack vare ett stort engagemang som det nu blir ett sådant här evenemang.

- Samhället med föreningar, företag, organisationer och frivilliga har varit och är mycket positiva. De vill vara med och bidra till att göra det här till något riktigt bra, inte bara för Osby utan för hela kommunen, säger Marie Wetterqvist, turismstrateg på Osby kommun.

Drakflygning och marknad

Det kommer att finnas något att se och göra för alla åldrar. På Prästängen hålls till exempel Kids Day. Här erbjuds drama, hästskjuts, ansiktsmålning och lite olika race och mycket annat. På Sjöängen kommer räddningstjänsten att visa upp sin verksamhet, drakflygning där man får prova på att bygga och flyga drake. I de olika parkerna och på Lekoseum finns flera av föreningar som visar upp och berättar om sina verksamheter och man får också chans att prova på. På Godsvägen finns Lions som håller sin höstmarknad mellan klockan 11 och 15.

Baktävling

På parkeringen utanför Coop arrangerar tidningen Norra Skåne en pajbakstävling som är öppen för den vill ta chansen att låta fler än närmaste familjen få avnjuta sitt goda pajrecept. Gäller då endast så kallade dessertpajer. Mellan klockan 10 och 11 går det bra att lämna in sin paj och vinnaren koras klockan 15. Den som vill anmäla sig gör det till: christian.haglund@nsk.se.

På torget blir det en matgata med mat från olika delar av världen och bilutställning. På Bio Borgen har man chans att se filmen Cars 3. Gratis för barn upp till 15 år. Biljetter går att hämta ut på Bio Borgen mellan klockan 11.00-18.00 måndag-fredag vecka 35.

Hoppborgar och tipsrunda

Runt om på de olika platserna där evenemanget hålls kommer det att finnas olika hoppborgar, även för de allra minsta. Det blir även tipsrunda och representanter från Osby kommun. Samhällsbyggnad kommer finnas på plats under Familjedagen för att berätta om och svara på frågor om plan- och byggprojekt.

Arrangemanget har många olika medverkande och ett gott samarbete med Lions, Osby Shopping, andra företagare och arrangörerna av Kids Day.

Bild