Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Projektet Rädda Immeln kan få eftertraktat pris

Projektet Rädda Immeln har gått till slutnominering och final om Ullbaggepriserna, som delas ut vid en Landsbygdsgala utanför Leksand den 8 november i år.

- De är väldigt kul och hedrande att det här uppmärksammas på det här sättet, säger Agne Andersson, kommunekolog på Osby kommun.

Leaderprojektet Rädda Immeln, som Osby och Östra Göinge kommuner driver tillsammans med Naturbruksgymnasiet i Osby och Skräbeåns vattenråd, startades 2012. Målet var att restaurera Ekeshultsån för att positivt påverka Immelns vattenkvalité och ge möjlighet för Immelnöringen att stärka sitt bestånd. I projektet har det bland annat anlagts en visningssträcka. Denna ska visa vad man kan göra för att få en positiv påverkan både på vattnets kvalité samt djur – och växtlivet i och vid ån.

Lyfta fram lyckosamma projekt

Nu har projektet och dess satsningar chans att ta hem det eftertraktade priset Ullbaggen. Genom att dela ut Ullbaggar på Landsbygdsgalan, som hållits sedan 2009, vill Landsbygdsnätverket lyfta projekt och företag som har bidragit till att utveckla landsbygden på ett positivt sätt. Projektet Rädda Immeln är nominerat i kategorin Klimat och miljö. Samtliga som nomineras har även fått pengar från landsbygdsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet eller programmet för regional och socialfonden inom lokalt ledd utveckling.

Fakta

dkjhfjkds fjd jghfdkj ghfjdkhg

fdgkljhdflkgj kfjdlkg