Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Unga kulturbidrag från Osby till riksfestival

Fyra ungdomar från Osby – och fritidsgården Pulsen – ska vara med i UKM:s riksfestival. Bidragen togs ut efter regionens UKM i Höör tidigare i vår.

Ung kultur möts (UKM) är mötesplatser i form av festivaler där unga människor på olika sätt får uttrycka sig kreativt och konstnärligt för en publik. Syftet att ung kultur ska få ta plats, synas och höras och en viktig del är möjligheten att delta i grupparbeten och vidga sitt kontaktnät.

I maj träffades ungdomar från hela Skåne på UKM i Höör. Där fanns bland annat sex bidrag från Osby, som tagits ut vid en lokal UKM-festival på fritidsgården Pulsen i Osby i februari.

Osbys lokala festival hålls varje år. Då får ungdomar mellan 13 och 20 år chans att visa sin konst eller framföra musik eller sång på scenen. Av det tiotal ungdomar som deltog valdes sex bidrag ut till regionfestivalen i Höör.

Nu står det alltså klart att fyra av dem blivit uttagna till UKM:s riksfestival. Det är Cajsa Eklund (sång), Johan Jönsson Nordqvist (konst), Ebba Allhorn (sång) och Magnus Bjerg Sturm (sång).

- De har fått mycket bra omdömen och är fantastiska ambassadörer för Osby kommun, säger fritidsgårdschefen Staffan Karlsson och fortsätter:

- Vi hoppas detta kan inspirera andra ungdomar att våga visa sin talang och prova nya utmaningar. Det finns oerhört mycket talang i Osby kommun. Varför inte börja med nästa lokala UKM som genomförs sportlovet 2018?

Riks-UKM hålls i Västerås den 19-21 juni dit ett 60-tal ungdomar från hela Sverige kommer.

Bild