Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Pokemon Go- och cirkustema på fritidshemmens dag

Kvällsföreställning, fika och Pokemon Go-tema. Det var några sätt som fritidshemmens dag firades på i kommunen. Dagen, den 9 maj, uppmärksammades av barn på fritidshem runtom i hela landet, inte minst i Osby.

Kvällsföreställning, fika och Pokemon Go-tema. Det var några sätt som fritidshemmens dag firades på i kommunen. Dagen, den 9 maj, uppmärksammades av barn på fritidshem runtom i hela landet, inte minst i Osby.

Fritidshemmens dag firas i hela Sverige, andra tisdagen i maj varje år. Dagen, som i år inföll den 9 maj, finns till för att uppmärksamma en viktig verksamhet och i Osby märktes det att det inte var vilken dag som helst.

Fritidshemmet på Parkskolan firade och manifesterade på skolan, medan Killebergsskolan hade en kvällsföreställning för sina föräldrar. Visseltoftaskolan firade med aktiviteter och fika, medan Klockarskogsskolan hade cirkustema med olika utomhusaktiviteter tisdagseftermiddagen.

Även Örkenedskolan hade eftermiddagsaktiviteter där cirka 40-50 barn deltog. Här fanns olika stationer med bland annat fotbollsgolf, stövelkastning, dragkamp och säcklöpning. Därefter avslutades dagen med glass.

På Hasslarödsskolan gick firandet under temat Pokemon Go – en idé som kläcktes av två elever och en pedagog en morgon på fritids. Personalen klädde ut sig till olika Pokemons och gömde sig på skolgården medan eleverna, indelade i grupper, fick gå på Pokemonjakt. Här kommer en rapport från personalen om hur det gick till:

”Varje grupp fick ett kort med sitt gruppnamn, samt 7 pokebollar (stooora flirtkulor). När grupperna hittade en Pokemon skulle de kasta bollarna på den (aj). Om de träffade fick de ett kort på den Pokemon som de hade fångat. På baksidan av det kortet fanns ett uppdrag och grupperna skulle sedan ta sig till pokesgymmet där personal kontrollerade att uppdragen genomfördes. När grupperna kastat alla sina bollar tog de sig till ett pokestopp där matsalspersonalen delade ut mellanmål och tre nya pokebollar. Detta var mycket uppskattat av både elever och personalen.”

Bild