Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Karin Linderoths barnboksbilder ställs ut

Lördag den 6 maj var det vernissage i Osby konsthall, i anslutning till Osby bibliotek. Konstnären och Osby kommuns kulturpristagare Karin Linderoth var på plats och träffade besökarna.

Under resten av maj, fram till 10 juni, kan du nu se Karins finstämda barnboksbilder i Osby konsthall. Allt från mormor KrutRut till den rykande färska "Våra nordiska drakar och konsten att spåra dem" kan ses i konsthallen. En utställning för både liten och stor!

I mitten av maj blir det dessutom bokrelease och drakfest då Karin Linderoths nya bok lanseras (läs mer längre ner på sidan).

Författaren och illustratören Karin Linderoth, från Lönsboda, tilldelades Osby Kommuns kulturpris 2016 med motiveringen: ”Genom sina fantasifulla finstämda bilder och texter skapar hon i sina böcker berättelser som uppmuntrar barnens läsglädje och främjar deras utveckling till god läsförmåga”.

Osby Konsthall strävar efter en bred utställningsrepertoar inom olika tekniker som akvarell, design, foto, installation, konsthantverk, olja, skulptur. Osby Konsthall ställer ut lokal, regional och nationell konst.

Osby Konsthall ligger i Osby Bibliotek.

Bokrealese och drakfest

Måndag den 15 maj klockan 17.00-19.00 blir det bokrelease och drakfest på Osby bibliotek, för nu är den äntligen klar, barnboken vi alla väntat på: ”Våra nordiska drakar och konsten att spåra dem” av Karin Linderoth, efter fältstudier av drakforskare sir Adrian Dratt, OPAL.

Under ett par timmar bekantar vi oss med de 25 nordiska draksorterna som för första gången presenteras i Karins unika fältstudie.

Blivande drakspanare, barn som vuxna, önskas extra varmt välkomna.

Program:
Kvällen inleds med att Karin Linderoth presenterar bakgrunden till sin fältstudie. Därefter samtalar kulturutvecklare Lotta von Bültzingslöwen med författaren om den helt unika samlingen av drakägg och drakarnas utbredning i Norden.

Alla drakspanare får färglägga sina egna drakfavoriter.

Det blir också signering av boken som säljs förmånligt (160 kronor) under kvällen.

Kvällen avslutas med frågor och mingel på "torget" framför konsthallen i Osby Bibliotek.

Efter utställningen i Osby Konsthall & Bibliotek går Drakäggstutställningen på turné. Först på filialbiblioteken i Osby Kommun och därefter vidare ut i landet.

Arrangör:
Osby Kultur/ Bibliotek

Bild