Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

IFK Osby - Årets idrottsförening i Skåne

IFK Osby utsågs nyligen till Årets idrottsförening i Skåne 2016. Det är Skåneidrotten som står bakom utnämningen och en stark bidragande orsak till att IFK Osby blev årets förening är satsningen på ”världslag” och arbetet med integration.

Föreningslivet i Osby kommun är viktigt, inte bara för de som bor i kommunen utan även för hela kommunen. Att det finns ett stort och brett föreningsutbud i Osby kommun bidrar till inflyttning. Att IFK Osby nu med sina drygt 800 medlemmar utsetts till årets idrottsförening i Skåne är ett kvitto och mycket bra exempel på detta.

De senaste åren har IFK Osby arbetat mycket med integration. Detta i kombination med en jämlik satsning på både bredd och topp för både killar och tjejer. Och det är detta arbete som till stor del ligger bakom utnämningen – Årets idrottsförening i Skåne.

Motiveringen lyder :”Årets förening har genom framgångsrika och målmedvetna insatser genomfört ett fantastiskt integrations- och jämställdhetsarbete. Föreningen har skapat ett världslag för herrar samt ett världslag för damer, som ger flickor som ej spelat fotboll tidigare en möjlighet att prova på fotboll. I damlaget finns också bokcirklar i samarbete med Osby bibliotek för att främja språkinlärning.”

Bild