Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Turistservce sommarsäsongen 2017

Under högsäsongen i sommar finns bemannad turistservice på Lekoseums outletbutik, Briogatan 1 i Osby. Mellan den 26 juni och den 18 augusti finns personal på plats för att ta emot besökande turister, måndag – fredag, klockan 10.00 - 17.00.

Personal från Osby kommun finns på plats under perioden, bland andra Emely Billinger, turistinformatör Osby kommun. Personalen tar emot turister som behöver hjälp och råd. Broschyrer om vandringsslingor och cykelturer är populära och efterfrågade. Därför har det tagits fram flera nya leder som samtidigt blir ett sätt att få turister att stanna längre i Osby kommun och närområde.

Värdefullt

Solveig Nordh, verksamhetschef på Lekosuem, är positiv till att kommunens turistservice flyttar in under sommarsäsongen.

- Vi ser fram emot att få arbeta tillsammans, det är något som berikar Lekoseums verksamhet. Vi har alla mycket att lära av varandra och att få göra det sida vid sida är värdefullt säger Solveig.

Marie Wetterqvist, turismstrateg i kommunen, instämmer.

- Redan från första stund har förslaget mötts positivt och det är mycket glädjande.

Digitaliserat arbetssätt

För att kunna möta den snabba digitala utvecklingen har den traditionella turistbyrån, som tidigare funnits i stationshuset, utvecklats till en service med mer digitalt anpassat arbetssätt. Dock görs en kraftsamlad punktinsats med mer fokus på personlig kontakt under högsäsong.

- Vi vill maximera våra resurser genom att möta besökarna där de främst befinner sig säger Marie Wetterqvist

Turistservicen är även öppen för kommunens invånare.

- Det finns ett brett utbud i vår kommun och i våra grannkommuner som vi gärna tipsar om, säger Emely Billinger. Hon välkomnar både nya och gamla besökare till Lekoseums outlet-butik i sommar.

Under för- och eftersäsong hänvisas besökare som söker personlig kontakt till Osby bibliotek.

Bild