Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Elever springer för barn med cancer

Fredagen den 7 april 2017 kommer omkring 400 elever från Klockarskogskolan och Parkskolan i Osby samt elever från Killebergsskolan att delta i Team Rynkeby Skolloppet.

Loppet organiseras av Team Rynkeby Fonden och är Nordens största välgörenhetslopp för skolelever. Skolloppet arrangeras fredagen före påsklovet på hundratals skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Syftet med Team Rynkeby Skolloppet är att motivera eleverna till att röra på sig. Samtidigt är de, tillsammans med andra skolor i Norden, med och samlar in pengar till barn med allvarliga sjukdomar.

I Sverige, Finland och Norge samlar alla deltagarna in pengar till Barncancerfonden, där insamlingen bland annat bidrar till att finansiera livsviktig forskning.

Möjlighet att ingå i mikrosponsoravtal

Innan loppet har eleverna möjlighet att ingå i ett mikrosponsoravtal med familjer, vänner och lokala företag. I avtalet uppmanas sponsorerna att skänka ett mindre belopp för varje varv eller kilometer som barnet springer. Varje elev har ett enskilt avtal. Det är att viktigt att understryka, att Team Rynkeby Skolloppet inte handlar om vilken elev eller vilken klass som har samlat in mest pengar - alla bidrag räknas! Och endast genom att medverka i loppet, är eleverna med och lyfter frågan och kunskapen om kampen mot barncancer.

Bild