Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Mer digital turismservice i Osby kommun

I samband med att Turistbyrå och Kultur och fritid flyttar sin verksamhet till biblioteket i Osby kommer den traditionella turistbyrån utvecklas till en turismservice med ett mer digitalt anpassat arbetssätt.

Den traditionella turistbyrån ska till en turismservice med ett arbetssätt som är än mer anpassat för att kunna möta den snabba digitala utvecklingen.
- Den digitala utvecklingen påverkar vårt arbetssätt påtagligt och innebär i praktiken att vår fysiska plats är av mindre vikt för våra besökare en stor del av året. Däremot är det av stor vikt att utveckla nya och effektiva lättillgängliga kanaler för besökare, säger Marie Wetterqvist, turismstrateg i Osby kommun.

Turister idag söker inspiration och bokar resor, aktiviteter och boende via digitala medier i mycket stor utsträckning.

- Då är det också vårt uppdrag att befinna oss på de olika medierna för att möta och ge service åt våra besökare. Samtidigt vill vi ha ett gott autentiskt värdskap på plats, särskilt under högsäsong, menar Marie Wetterqvist. Var denna fysiska plats blir är ännu inte bestämt.

Fortsätter förmedla broschyrer

Vidare kommer turistinformatör Emely Billinger även i fortsättningen arbeta med att ta emot och förmedla broschyrer. Det blir också en särskild avdelning på biblioteket där väsentlig information till turister och intresserade kommer att finnas till hands. Kommunens företagare inom besöksnäringen, som tar emot turister, är de bästa ambassadörerna med goda kunskaper som guidar besökarna rätt. Och hos många företagare finns det och kommer även fortsättningsvis finnas uppdaterade trycksaker.

För mer information och frågor, kontakta Kultur och fritidschef Reia Sofiadotter Collberg eller turismstrateg Marie Wetterqvist, vars kontaktuppgifter du hittar uppe till höger på denna sida.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild