Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Vackra vandringsleder efterlyses

I Osby kommun med omnejd har vi ett fantastiskt läge med hänsyn till vad utländska besökare efterfrågar när de vill besöka Sverige. Här finns den första svenska ”vildmarken” med djupa skogar, sjöar och djurliv tillgänglig på ett unikt sätt. En tillgänglighet som kräver ett ansvar för oss som vistas i naturen.

För att göra det möjligt för besökare att fortsätta vistas i naturen på ett ansvarsfullt sätt vill vi hjälpa till med förslag på var och hur man kan röra sig i naturen. Ett sådant sätt är att vandra längs föreslagna slingor, som ett komplement till att vandra från punkt A till punkt B, som erbjuds via Skåneleden. Genom att inventera och via kartor markerar ut sådana slingor skapas en tillgänglighet för både boende och besökare att fortsätta upptäcka naturen.

Kanske känner just du till en vacker slinga som är lämplig för boende eller besökare att vandra längs? Kontakta i så fall Osby kommuns turismstrateg Marie Wetterqvist, vars kontaktuppgifter du hittar längst uppe till höger på denna sida.

Bild