Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Polisens lokaler och närvaro i Osby kommun

Det finns frågor om hur det blivit med polisens lokaler och närvaro i Osby kommun efter polismyndighetens omorganisation och flytt från tidigare lokaler på Västa Storgatan i Osby. Med anledning av detta går därför Osby kommun tillsammans med polisen ut med följande gemensamma information:

Polisen är nu installerad tillsammans med kommunen i Brio-huset i Osby. Lokalerna är en tillfällig lösning, men är ljusa och trevliga och fungerar bra för en verksamhet som enbart är tidsbokad.
- Som polisstation fungerar inte Brio-huset, men däremot är lokalerna utmärkta för bokade möten med medborgare och kommun, beskriver lokalpolischef Anders Karlsson.

Reception i Häsleholm och Älmhult

Sedan tidigare har Osby kommun och polisen gemensamt informerat om att polisens receptioner i Älmhult respektive Hässleholm är extra inställda på att serva också medborgarna från Osby kommun. Här gäller ärenden som pass, hittegods och annan service, som kräver en fullt utrustad och bemannad reception.

Polisstationen i Älmhult är också modernt utrustad för poliserna att utgå ifrån. Patrullerna som bevakar Osby kommun har därför sin utgångspunkt här.
-Fler bilar har Osby kommun i sitt bevakningsområde, det är en konkret förbättring för invånarna i kommunen. Det är självklart sämre att behöva köra en bit till en polisstation, men kollegerna håller service i Älmhult och Hässleholm till alla medborgare i området, framhåller kommunpolis Staffan Käll.

I kommunens reception i Osby finns information om polisens öppettider och adresser till bland annat polisstationerna i Hässleholm och Älmhult.

Vid frågor ring 114 14.

Vid akuta händelser ring alltid 112.

Bild