Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Vidare satsning på vård- och omsorgsutbildningar

Osby kommun är tillsammans med Hässleholm, Bromölla, Östra Göinge och Perstorps kommuner på väg att bli certifierade till Vård och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege (VO-College) är en förening för samarbete mellan arbetsliv, utbildning och facklig organisation inom vård och omsorg samt funktionsnedsättningsområdet. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet och status på arbete och utbildning. I Skåne samarbetar redan 20 kommuner i Vård- och omsorgscollege.

När man går en utbildning inom Vård- och omsorgscollege fås den kompetens som efterfrågas av arbetsgivaren. Här har alla chansen att tycka till och på så sätt forma utbildningen efter hur arbetslivet faktiskt ser ut. Man får en tydlig koppling mellan skola och arbetsliv och en utbildning som ger personlig utveckling.

Locka till sig nya elever

Under vecka 40 är vårdlärare Katrin Rongby och elever från Ekebackeskolan i Osby på plats i Hässleholm för att fånga tilltänkta elever till vård- och omsorgsprogrammet. Livet efter studierna är full av möjligheter. Man kan välja att börja jobba direkt inom områden som sjukvård, äldreomsorg, funktionsnedsättning eller psykiatri. Dessutom finns möjligheten att söka dig vidare till universitet eller högskola direkt efter din gymnasieutbildning. Framöver kommer representanter från Vård- och omsorgsprogrammet i Osby även att vara i Kristianstad för att berätta om utbildningen i Osby och vilka möjligheter den ger.

Bild