Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Topplacering för Osby kommun i Bästa skolkommun 2016

Osby kommun placerar sig i det översta skiktet, som bäst bland nordöstra Skånes kommuner, 9:e bäst av hela Skånes 33 kommuner och 45:e av landets 290 kommuner.

När Lärarförbundet för femtonde året i rad presenterar den mest heltäckande skolrankingen Bästa Skolkommun, hamnar Osby kommun på plats 45. Det betyder att Osby är en av Sveriges bästa skolkommuner. Förra året kom Osby kommun på plats 158 och det betyder att kommunen klättrat betydligt i jämförelse.

- Självklart är det väldigt roligt att vara en av Sveriges bästa skolkommuner! Jag är oerhört stolt över alla drivna och kunniga lärare i Osby kommun. Lärare som tillsammans med rektorer motiverar våra elever till goda resultat, säger Mia Johansson, verksamhetsområdeschef för Barn och skola i Osby kommun.

Under året har det genomförts många rekryteringar inom skolan i Osby kommun. Konkurrensen är hård då många kommuner saknar lärare. Mia Johansson tror och hoppas den här topplaceringen i rankingen av Bästa skolkommun kan bidra till att fortsätta locka yrkesskickliga lärare, skolledare, fritidspedagoger och förskollärare till kommunen.

Lärarförbundet gör rankingen Bästa skolkommun för att sätta fokus på att kloka politiska investeringar i hög lärartäthet, legitimerade lärare och bra lön till lärare ger en bättre skola. Totalt mäts tretton olika kriterier som sammanvägs till ett resultat där man vill hylla de goda exemplen. Och här är Osby kommun ett av dem! Osby får i likhet med övriga topp 50 placerade kommuner också Lärarförbundets Bästa skolkommun, topp 50- diplom.

- Det är ett glädjande kvitto att vi jobbar mot rätt håll. Men vi är inte nöjda och kommer att satsa hårt på att bli ännu bättre, menar Roger Johansson, verksamhetsområdeschef för Utbildning och arbete.

Bild