Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

OS-vecka på Lindhem i Osby

Under vecka 36 blir det olympiskt tema på äldreboendet Lindhem i Osby. Både boende och personal kommer att delta i olika tävlingar. Arrangemanget är ett led i Osby kommuns satsning på mer fysisk aktivitet för både de boende och personalen på kommunens äldreboenden.

För att göra de boende på Osby kommuns äldreboenden mer aktiva och därmed även öka deras fysiska och mentala välbefinnande har kommunens äldreomsorg inlett en satsning på mer fysisk aktivitet. För att samtidigt passa på att göra någonting roligt kommer de fysiska aktiviteterna ibland att göras utifrån olika teman. Som till exempel under vecka 36. Mellan den 13 och 15 september hålls ett OS i Lindhems trädgård, där både boende och personal från Lindhem och Rönnebacken under lättsamma former kommer att tävla i olika grenar.
- Det var Rehab som kom på idén om att aktivera de boende mer. Vill bli bättre på att jobba med fysiska förutsättningar och få de boende mer aktiva och röra på sig. Något som ju är bra och viktigt inte bara för kroppen utan även påverkar den mentala hälsan, säger Regina Bendz, enhetschef på Lindhem.

Både boende och personal mer aktiva

Det är det inte bara de boende som ska bli mer aktiva. Även personalen kommer att delta. Inför OS ska varje avdelning välja ett land som de vill representera och göra flaggor, vill man kan det göras andra spexiga saker som visar vilket lag man är. Tävlingarna startar på morgonen den 13 september med invigning, nationalsång och tändning av eld. Sedan fortsätter tävlandet, som bland annat innehåller hinderbana och olika kastgrenar, fram till eftermiddagen den 15 september då det blir avslutning och medaljutdelning. Den som vill komma och titta på aktiviteterna är välkommen att göra det.

Kickoff och medveten strategi

- OS- veckan blir som en kickoff för det fortsatta arbetet och mer fokus på fysisk aktivitet i vardagen, både för våra äldre och oss anställda, menar Regina Bendz. Vi vill ju även passa på att satsa på personalen. Där ju bara bra att de också rör på sig mer och det ingår i strategin att minska sjukfrånvaro.

Bild