Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Äldreomsorgen i Osby och Riksteatern i gemensamt projekt

Under hösten kommer äldreomsorgen i Osby tillsammans med Riksteatern hålla projektet "Nu tar vi ledigt". Vid ett antal tillfällen blir det en mängd olika aktiviteter och underhållning för boenden och personal på Lindhem och Rönnebacken kring temat semester.

Sedan 2007 har äldreboenden runt om i Skåne av Riksteatern erbjudits ett kulturprojekt där ambitionen är att engagera de boende, entusiasmera dem till egna reflektioner och deltagande. Även personalens medverkan är viktig. I 2016 års projekt vill man undersöka och inspireras av begreppet och fenomenet semester. Med utgångspunkt i musik, berättelser, litteratur och i samverkan med deltagarna, vill man belysa denna företeelse i svenskarnas vardag.

Vid tre tillfällen under hösten kommer representanter från Riksteatern att besöka äldreboendena Lindhem och Rönnebacken i Osby, där projketet "Nu tar vi ledigt!" kommer att genomföras. Projektet kommer bland annat att innehålla:

  • Prat kring semester utifrån minnen, bilder och berättelser. Syftet är att presentera temat för de boende och väcka liv i minnen. Det kommer att vara olika berättelser varvat med musik och bilder.
  • Peter tillsammans med Caroline Leander utgår ifrån förnimmelser och hågkomster. Det blir mycket sång och musik. Fokus är på olika sinnen: med föremål, lukter, smaker, ljud och musik.
  • Den stora showen ”Semesterkavalkad”. Det blir orkester och artister. Det blir komik, musik, nostalgi och känslor!
Bild