Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

2016-08-23

Många bokade vanringar inför Euroando

Nedräkningen till starten av vandringseventet Eurorando har verkligen påbörjats på allvar. Med mindre än månad kvar är det mycket som behöver samordnas för att vandrarna ska få bästa tänkbara upplevelse av Osby kommun.

- Det finns många väldigt fina leder att välja mellan i Skåne så det är klart att vi är mycket glada och stolta över att närmare 150 vandrare valt att boka vandringar i vår kommun, säger Maire Wetterqvist, turismstrateg i Osby kommun. Fortfarande trillar bokningar in och därtill kommer ”spontanvandring” d.v.s. de som hittar hit och vandrar utan att boka i förväg.

Åtråvärd upplevelse

Vandrarna kommer från många olika håll i Europa och grupperna skiftar i storlek. Det finns de som väljer att gå i mindre grupper och så finns det större grupper på 30 till 40 personer. På motsvarande sätt finns det en spridning av nationaliteter med vandrare ifrån bl.a. Storbritannien, Tyskland, Tjeckien och Frankrike. Intresserade svenska vandrare har också hittat hit.
- Det är en så skön känsla att erfara; att det som är så självklart för oss med naturen, lugnet och tillgängligheten till detsamma, är en åtråvärd upplevelse som människor eftersöker, konstaterar Marie Wetterqvist. Hon vill även passa på att betona att vandringslederna givetvis är öppna för alla intresserade.
- Naturen håller som bekant inte stängt, säger Wetterqvist med ett leende.

Vidare finns det också möjlighet för barnfamiljer med vagn och även rullstolsburna att uppleva en del av Skåneleden från Klinten till Strömsborgs Spinneri. Genom att inte vika av in i skogen vid Osby Camping, utan istället fortsätta fram till Bergakungens stugby och ta vänster in där, (mittemot scoutgården) undviks stigar. Sträckningen går då istället helt på grusväg. Notera att man korsar väg 23 vid ett tillfälle.

Bild