Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Vandringsfesten närmar sig

Nu är det bara en månad kvar till den stora vandringsfesten Eurorando kommer till Osby kommun och även resten av Skåne. Eurorando är ett europeiskt vandringsevenemang som arrangeras vart femte år. Tidigare år har evenemanget arrangerats i Strasbourg, Tjeckien och i Andalusien och nu är det dags för oss i Skåne att välkomna Europas vandrare den 10-17 september 2016.

Syftet är att kunna erbjuda både svenska och utländska besökare ett brett utbud av vandringsleder, natur och kultur. Det är inte bara vandring som erbjuds utan även sociala aktiviteter och dagsutflykter för att visa på en fantastisk bredd av det skånska utbudet!

I Osby kommun finns två vandringsetapper med i Eurorando. Dessa går på största delen på Skåneleden, där även kulturen kring den lyfts fram, bland annat Strömsborgs Ullspinneri och Örnanäs kulturreservat. På Svarta Bergen arrangeras vildsvinsgrillning den 14-15 september där alla är välkomna att delta.

Inte bara för turister

Alla som vill och har ett intresse för vandring är varmt välkommen att delta. Självklart riktar sig Eurorando inte enbart till besökare utifrån, även de som bor i kommun där sträckorna går är lika välkomna.

Målet med Eurorando är att lyfta Skåne som vandringsdestination och är nära kopplat till Region Skånes satsning på att utveckla Skåneleden. Det beräknas komma mellan upp emot 7 000 vandrare under hela veckan och förhoppningen är att dessa kommer bli återkommande gäster men även goda ambassadörer. Eurorando är också ett bra sätt att uppmärksamma alla de fina leder som finns i Skåne och att de fortsätter användas i växande utsträckning.

Bild