Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Kent Lundén ny verkställande direktör på Osbybostäder

Kent Lundén blir ny verkställande direktör på Osbybostäder. Han kommer närmast från Halmstads kommun där han arbetar som utredningsledare på det kommunala bostadsbolaget Halmstad Fastighets AB. Kent Lundén tillträder formellt tjänsten den 1 januari 2017.

Under senare delen av våren och början på sommaren har det pågått rekrytering av ny verkställande direktör, efter Ingvar Wimhed som går i pension, på det kommunala bostadsbolaget Osbybostäder. Bland 38 sökande valdes ett tiotal ut som aktuella och bland dem kallades fem till intervju, berättar Lars-Olof Nilsson, styrelseordförande i Osbybostäder.

- Till slut återstod två stycken som vi gjorde djupintervju och personlighetstest med. Därefter stod det väldigt klart vem som ansågs vara den bästa kandidaten och det var Kent Lundén, säger Lars-Olof Nilsson.

Gedigen bakgrund och kompetens

Osbybostäders styrelse tog den 22 juni det enhetliga beslutet att utse Kent Lundén som ny verkställande direktör för bostadsbolaget. Kent Lundén kommer från Kvibille som ligger knappt två mil norr om Halmstad där han i dag arbetar som utredningsledare på det kommunala fastighetsbolaget Halmstad Fastighets AB. Innan dess har han bland annat arbetat som ekonomichef och controller på stadsledningskontoret i Stockholms stad och som projektledare på Nutek. 2004 kom han till Halmstad kommun där han bland annat arbetat som projektledare och med ekonomi fram till 2011, då han blev utredningsledare på Halmstad fastighets AB.

Tillträder efter årsskiftet

Det var Kent Lundéns bakgrund tillsammans med erfarenhet, kompetens och personlighet som gjorde att valet föll på honom som ny verkställande direktör på Osbybostäder.

- Kent Lundén visade tydligt att han är en person som kan organisera och leda en verksamhet på ett bra sätt, säger Lars- Olof Nilsson, styrelseordförande i Osbybostäder.

Kent Lundén börjar med introduktion den 1 oktober i år och tillträder formellt den 1 januari 2017.

Osby kommun hälsar Kent Lundén varmt välkommen till sin nya tjänst och Osby kommun!

Bild