Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

En riktig trotjänare tackar för sig

Efter att ha arbetat inom Osby kommun i 44 år har det nu blivit dags för en riktig trotjänare att tacka för sig och bli avtackad. Torsdagen den 23 juni gör HR-chef Christina Mårtensson sin sista dag på sin arbetsplats Osby kommun och tisdagen den 21 avtackades hon officiellt under en mingelträff på Borgen i Osby.

Det var en något rörd Christina Mårtensson som på tisdagen stod i centrum på Borgen i Osby. Här fick hon ta emot mängder med blommor, presenter och tacktal från både nuvarande och tidigare kollegor.

- Det är klart det var mycket känslor som kom över en. Man blev ju påmind om mycket man varit med om och gått igenom, säger Christina, som de senaste 27 åren varit personalchef/HR-chef. Innan dess har hon även haft andra befattningar inom personalavdelning, ekonomikontor och inom den sociala verksamheten.

Stor lojalitet

Även om jobbet mellan varven varit väldigt intensivt och påfrestande har hon trivts mycket bra. Hon har varit nyfiken på att hänga med i utvecklingen och de ständiga förändringar som varit aktuella på jobbet och i sin yrkesroll.

Under avtackningen av Christina den 21 juni hölls tack- och avskedstal av bland andra

  • kommunalråd Marika Bjerstedt Hansen
  • oppositionsråd Niklas Larsson
  • kommunchef Petra Gummeson
  • Dag Ivarsson
  • tidigare kommunal- och oppositionsråd Anders Pettersson och Erland Nilsson.

Det återkommande temat i samtliga tal var Christinas charm och humor samt lojalitet mot Osby kommun och hennes uppoffringar och insatser för sin arbetsgivare.

Mycket att se fram emot

Och nu är det alltså dags att ta klivit ut från arbetslivet och Osby kommun. Även om hon självklart kommer att sakna sina arbetskamrater, har Christina en klar plan och ser nu fram emot livet som pensionär.

- Jag ser fram emot att jag nu kommer att kunna äga min tid själv och sätta mig själv mer i första rummet. Det finns en massa olika saker jag ser fram emot att göra och som det inte riktigt funnits utrymme för tidigare, säger hon.

Christina gör sin sista arbetsdag på Osby kommun torsdagen den 23 juni. Hon efterträds av Anna Hesselstedt, som börjar sin tjänst som HR-chef på Osby kommun den 1 augusti.

Än en gång vill Osby kommun rikta ett stort tack till Christina för alla hennes år och insatser på Osby kommun och önska all lycka framöver.

Bild