Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Uppskattat tårtkalas på Rönnebacken

Onsdagen den 15 juni bjöds det på riktigt tårtkalas när några avdelningar på Rönnebacken i Osby hade sommarfirande. Ett mycket uppskattat inslag av såväl de boende som personalen.

På Rönnebacken i Osby brukar det med jämna mellanrum ordnas olika aktiviteter och bjudningar utöver det som ryms inom den ordinarie verksamheten. Detta görs för att höja kvaliteten för både personal och boende. Onsdagen den 15 juni bjöds det på sommarfirande och stort tårtkalas på avdelningarna Västerbo och Söderbo.

- Vi gör det här lite som kick-off inför semesterperioden och så klart med omtanke för våra boende, berättar enhetschef Anna Persson.

I samlingslokalerna var det findukat och hade bullats upp ordentligt med flera olika sorters tårtor, fikabröd och kaffe. En som lät sig väl smaka och som uppskattade initiativet var Verner Johnsson.
- Det är sånt här som gör att man trivs här ännu mer och också får lite annat att tänka på, säger han.

Massa beröm till Rönebacken

Även Karin Bülow, som bott på Rönnebacken i ungefär tre år, hade bara positivt att säga om tårtkalaset. Hon passade även på att ge hela Rönnebacken och dess personal en massa beröm.

- Det är underbart med sådana här tillställningar. Den underbara personalen ställer upp och gör så mycket för oss boende här och maten här är mycket god.

Höjer arbetsplatsen och omsorgen

Och personalen själva tycker också det är bra och trevligt med lite extrafriande, som även ger dem själva uppskattning.

- Att bjuda till och ordna med till exempel grillkvällar, internationellt mattema, och olika aktiviteter, gör ju att både vi och de boende här lever upp. Det bidrar till en god kvalitet och en mycket bra arbetsplats, menar undersköterska Sanda Müntean.

Bild