Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Festlig invigning av Lindhems nya utemiljö

Den stora trädgården på äldreboendet Lindhem i Osby har nu blivit inhägnad med ett staket, fått en ramp på huset och en utemiljö med olika teman. Detta gör att de boende nu kan vara ute och aktivera sig mycket mer än tidigare. Något som välkomnas stort av både brukare och de som jobbar på Lindhem.

Den 25 maj var det stor invigning med pompa och ståt på av trädgården på äldreboendet Lindhem i Osby. Alla 54 boende, anhöriga och personal var inbjudna för att fira att satsningen på utemiljön nu är klar. Hela trädgården har blivit inhägnad med staket, det har byggts ramp på huset ut mot trädgården och en stor fin paviljong är på plats. Det finns olika tematräd för att sporra olika sinnen, till exempel har man gjort ett ”kopp-träd” där det hänger en massa koppar i grenarna. Dessutom har det anlagts ett stort trädgårdsland och alla boende/anhöriga som ville fick ha med sig något att plantera på invigningen.

Regina Bendz är enhetschef på Lindhem och det är inte så lite stolt hon berättar om hur mycket man satsat på att få det bra för de boende.

- De har ju inte kunnat vara ute så mycket innan. Det har även i våra brukarundersökningar kommit fram önskemål om mer utevistelse. Vi har saknat staket innan så det innebar en begränsning i möjligheterna att kunna vistas ute i trädgården. Men nu har vi verkligen fått till en riktigt bra miljö för våra boende att kunna vistas ute i.

Och det gick inte att ta miste på hur välkommet inslag satsningen på utemiljön är. Gunhild Olsson och Gunnar Karlsson är båda väldigt nöjda.

- Det är jätteskönt och mycket bra att nu kunna vara ute mer och det har blivit väldigt bra här i trädgården också.

Under invigningen av trädgården underhöll Vägdröjarna med sång och musik, det var tipsrunda, och aktiviteter i stort och smått och så förstås fika och tårta.

Bild