Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Rekrytering och tillgänglighet på agendan vid företagsbesök

Samarbete med kommunen när det gäller rekrytering av personal och förbättrad tillgänglighet från gata till butik. Det är två punkter som diskuterades när kommunalrådet Marika Bjerstedt Hansen, oppositionsrådet Niklas Larsson och näringslivsutvecklare Paul Phillips besökte Nissma Montering och JM Service Butik i Osby.

För att få ökad och fördjupad förståelse för företagares och handelns verksamhet och förutsättningar i kommunen genomför kommunledningen i Osby ett flertal företagsbesök i hela kommunen. De vill lyssna på de synpunkter och förslag på förbättringar som finns.

Under måndagen den 11 abril besökte kommunalrådet Marika Bjerstedt Hansen, oppositionsrådet Niklas Larsson och näringslivsutvecklare Paul Phillips först Nissma montering AB i Osby. Där visade Åke och Sebastian Nilsson upp och berättade om verksamheten. Företaget, med 25 anställda, sysslar bland annat med förpackning, montering och lagerhållning åt andra företag och organisationer. Största kunden är IKEA, som man är certifierad leverantör åt.

Under besöket diskuterades hur kommunen och Nissma montering skulle kunna samarbeta och då främst genom Arbetsmarknadsenheten, AME. Företaget har ofta haft och har en del personal som av olika skäl haft svårt att komma ut på arbetsmarknaden och/eller har någon funktionsnedsättning. Och Nissma är med jämna mellanrum i behov personal. Här skulle företaget och AME kunna dra nytta av varandra då AME har hand om och hjälper just personer som kan stå långt utanför arbetsmarknaden. Här pratade representanterna från Osby kommun och företaget om att kommunen kanske skulle kunna hjälpa till med någon slags arbetsförmedlingstjänst.

Nästa företagsbesök var på JM service, som sysslar med service och även försäljning av vitvaror och hemelektronik. Här passade Marika Bjerstedt Hansen, Niklas Larsson och Paul Phillips på att uppmärksamma och gratulera Jörgen Larsson för utmärkelsen Årets nyföretagare i kommunen. En utmärkelse han fick några dagar tidigare, men där han själv inte kunde närvara vid själva utdelningen.
- Det var väldigt överraskande men förstås också väldigt kul och hedrande, säger Jörgen Larsson.

Under besöket passade han på att ta upp frågan om vad och hur man kan göra för att öka tillgängligheten från gatan till hans butik för funktionsnedsatta. Marika Bjerstedt Hansens besked var att det ansvaret i första hand ligger hos fastighetsägaren. Men kommunen ska så klart se vad man kan göra för att underlätta för att lösa frågan.

Bild