Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Europas största vandringsfest kommer till Osby kommun

År 2016 är vandringens år och mellan den 10 och 17 september i år arrangeras Europas största vandringsfest i Skåne. Det är det europeiska vandringsevenemanget Eurorando, som i år hålls i Sverige och Skåne. Och i Osby kommun, där två av vandringsetapperna ingår, pågår förberedelserna redan för fullt.

Eurorando arrangeras vart femte år och har tidigare hållits i Strasbourg, Tjeckien och i Andalusien. Och nu är det dags för Skåne och således även Osby kommun att välkomna vandrare från Europa och resten av världen. Arrangörer är Svenska turistföreningen (STF) som också är den officiella värden för Eurorando i Skåne 2016, ERA, Helsingborg, Region Skåne och Event in Skåne. Syftet är att kunna erbjuda både svenska och utländska besökare ett brett utbud av vandringsleder, natur och kultur. Det är inte bara vandring som erbjuds utan även sociala aktiviteter och dagsutflykter för att visa på en fantastisk bredd av det skånska utbudet!

I Osby kommun finns två vandringsetapper med i Eurorando. Dessa går på största delen på Skåneleden, där även kulturen kring den lyfts fram, bland annat Strömsborgs Ullspinneri och Örnanäs Kulturreservat. På Svarta Bergen kommer det att arrangeras vildsvinsgrillning den 14-15 september där alla är välkomna att delta.

- Det här är en unik möjlighet för oss att visa upp Osby kommuns fantastiska natur och i kombination med övriga kringarrangemang skapar det intresse för fler framtida besökare i kommunen, säger Anna Nordstrand, turismsamordnare på Osby kommun"

Målet med Eurorando är att lyfta Skåne som vandringsdestination och är nära kopplat till Region Skånes satsning på att utveckla Skåneleden. Det beräknas komma mellan upp emot 7 000 vandrare under hela veckan, och förhoppningen är att dessa kommer bli återkommande gäster men även goda ambassadörer.

I flera kommande nummer av Allt om Osby får du läsa mer om Osby kommuns medverkan i Eurorando.

Bild