Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

SMS-avisering om driftstörningar

Nu kan du som berörs av driftstörningar i form av till exempel vattenläckor och planerat ledningsunderhåll få aviseringar om detta via sms.

Skåne Blekinge Vattentjänst (SBVT), som ägs av bland andra Osby kommun, har investerat i en SMS-tjänst som kommer att användas vid driftstörningar, till exempel vid akuta vattenläckor eller planerat ledningsunderhåll. Om du har en mobiltelefon som är registrerad på adressen där du bor kan du få information om driftstörningar via sms.

Självklart kommer information om driftstörningar även fortsättningsvis läggas ut via hemsida, sociala media och i vissa fall lokalradion.

Hur har vi fått ditt mobilnummer?

Ditt mobilnummer hämtas från din teleoperatörs databas. Är du skriven på en adress och har en mobiltelefon som är registrerad på samma adress – så kommer du alltså automatiskt att få våra SMS-utskick som rör den fastigheten.

Du som vill ha aviseringar till ytterligare/annan telefon:
Även du som har skyddat nummer, oregistrerat kontantkort eller som äger fritidshus i kommunen, kan ta del av tjänsten. Detta gör du genom att anmäla dig i modulen som finns på SBVT:s hemsida

SMS-tjänsten är också bra för dig som äger flera fastigheter, eller som vill få information om driftstörningar hos till exempel äldre anhöriga eller obemannade anläggningar.

Avanmälan:
Om du vill avanmäla en eller flera av dina eller familjens mobilabonnemang från SMS-tjänsten så gör du också det i modulen på SBVT:s hemsida.

SMS-utskicken kommer inte att användas för någon form av försäljning eller marknadsföring.

Bild