Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Författarbesök på Osby bibliotek

Onsdagen den 16 mars klockan 19 kommer Elisabeth Nemert till Osby bibliotek och berättar om sitt författarskap.

Elisabet Nemert är en högt älskad författare som skriver i Marianne Fredrikssons anda. Hon har en oöverträffad förmåga att förena en spännande intrig med ett djup och en livsvisdom som gör läsningen till något långt utöver det vanliga. Hon har bland annat skrivit publikframgångar som Bortom stjärnan, Den vita liljan, Ödets hav och Röd måne. Andra verk är Vindarnas ö, Ljusets dotter och Rovfåglarnas tid. 2014 skrev Elisabeth Nemert den sjätte delen i romanserien Släkten med den fristående delen Ringens gåta.

Elisabet Nemert är adjunkt i svenska, historia, konsthistoria och filmvetenskap. Hon har i många år undervisat på högstadiet och gymnasiet i dessa ämnen. Under de senaste femton åren har Elisabet Nemert på heltid ägnat sig åt att skriva läroböcker och fackböcker. Hon har också ägnat sig åt att handleda och fortbilda skolledare, lärare och politiker i etik, konflikthantering, livsåskådningsfrågor och samtalsmetodik.

Elisabet Nemert har skrivit ett tjugofemtal böcker i svenska, filmhistoria/dramaturgi, religion, metodik och konflikthantering. Hon har också gjort ett antal undervisningsfilmer i svenska och filmhistoria.

Arrangörer Osby bibliotek och Folkuniviersitetet. Inträde 40 kronor, fika ingår.

Bild