Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Earth hour 2016 - Tillsammans för klimatet

Lördagen den 19 mars är det dags igen för Earth Hour. Osby kommun släcker ner klockan 20:30 – 21:30. Var med du också och visa att du värnar om jordens resurser. Skicka in klimatsmarta idéer eller vad ni gör för att uppmärksamma klimatet till oss!

WWF Earth Hour är världens största klimatmanifestation. Genom att släcka ljuset en timme skickar privatpersoner, företag och organisationer en signal till världens beslutsfattare om att agera i klimatfrågan.

Bakom Earth Hour står Världsnaturfonden WWF. Manifestationen startades 2007 av WWF i Australien och har växt till att engagera hundratals miljoner människor världen över.

Varför är det ett plustecken efter 60 i årets WWF Earth Hour-logga?

Plustecknet symboliserar "efter timmen", alltså de beteendeförändringar mot nya gröna och klimatsmarta vanor som vi försöker inspirera till. WWF Earth Hour är mer än själva släcktimmen

Vad gör Osby kommun?

Osby kommun deltar i Earth Hour 2016. Den 19 mars klockan 20:30 - 21:30 släcker vi ner i kommunhuset och skolor. Vi uppmanar alla Osbybor att släcka ljuset för klimatet. Earth Hour är ett sätt att visa andra att just du bryr dig - inte bara under just den timmen.

Under 2016 kommer kommen ta fram ett nytt miljöprogram. Vi tar gärna emot hållbara idéer och tankar om hur Osby kommun kan bli mer hållbara inom miljöområdet. Skicka in dina idéer till vår miljöstrateg Cecilia Axelsson, cecaxe@osby.se.

Hur deltar jag som privatperson?

Du som privatperson kan också anmäla att du deltar i Earth Hour, det gör du på Earht Hours officiella hemsida. Allt du behöver göra är att släcka lamporna under timmen som manifestationen varar: klockan 20:30-21:30 lördagen den 19 mars.

Klimatsmart middag, musikkväll i mörkret eller en stund för spökhistorier? Berätta gärna för oss vad ni gör för att uppmärksamma klimatet eller om era klimatsmarta idéer. Skicka bild och text till cecaxe@osby.se, så lägger vi upp de bästa initiativet eller idén på kommunens sociala medier!

Hur deltar jag som förskola eller skola?

WWF bjuder in förskolor och skolor att delta i Earth Hour. Använd gärna studiematerial som handlar om manifestationen. Läs mer och anmäl er på Earh Hours hemsida

Anmäl dig, släck ljuset och visa att du bryr dig om jordens klimat. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Bild