Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Reia Sofiadotter Collberg ny kultur- och fritidschef

Reia Sofiadotter Collberg är ny chef på Kultur- och fritid i Osby kommun. Hon började sin nya tjänst vecka 3 och säger att hon ser fram emot att bland annat fortsätta främja kultur- och fritidslivet i Osby kommun.

Reia Sofiadotter Collberg är i grunden sociolog och har tidigare arbetat med bland annat jämställdhet och integration på Länsstyrelsen i Skåne och som avdelningschef inom socialtjänsten i Hörby kommun. Hon kommer närmast från Malmö stad (stadsområde Öster) där hon jobbade med utveckling av bland annat bibliotek, fritidsgårdar, medborgarkontor och närdemokrati. Och nu är hon alltså ny kultur- och fritidschef i Osby kommun.

– Jag tycker det är en spännande tjänst och det finns mycket som tilltalar mig. Här finns ett stort engagemang och eftersom Osby är en ganska liten kommun, snabba kontaktvägar och man ser helheten, berättar Reia.

Reia Sofiadotter Collberg vill jobba mycket med att koppla ihop de olika sektorerna fritid, kultur och turism i Osby kommun än mer och ser demokratiuppdraget som centralt och mycket viktigt.

– Jag vill fortsätta främja föreningslivet och ha nära dialog med föreningar och medborgare samt skapa attraktivitet för Osby kommun, säger Reia.

Bild