Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Utegym öppnat i Osby

Skulle du vilja ha tillgång till ett gym alla tider på dygnet, gratis och dessutom få friskluft samtidigt som du tränar? Ja, den möjligheten finns faktiskt nu i Osby, där kommunen byggt ett utegym vid Klinten.

Sedan årsskiftet finns ett utegym på plats vid Klintien i Osby. Det ligger alldeles intill motionsspåret, ett tiotal meter in från parkeringen vid Osby camping. Här är alla välkomna att träna, gratis dygnet runt på årets alla dagar. Det är Samhällsbyggnad som byggt gymmet, som är består av trämaterial. Under januari kommer det att sättas upp skyltar med instruktioner om vad för slags övning man kan göra vid varje station.

- Utegym är något som börjar bli populärt. Vi ville kunna erbjuda allmänheten den här typen av gratis friskvård ute i naturen, på tider och tillfällen som passar den som vill träna, säger Tobias Stensson, driftchef Samhällsutveckling.

Varierande träning

Utegymmet består av tio stationer där det går att träna till exempel knäböj, situps, armhäv, dips och mycket mer. Några av stationerna går dessutom att ställa in för ändrad höjd och motstånd. På marken ligger ett nyutlagt lager av flis för komfortabelt underlag och gymet är upplyst kvällstid. Eftersom utegymmet också ligger alldeles intill det drygt två kliometer långa motionsspåret vid Klinten, finns det alltså utmärkta möjligheter till en allsidig och varierande träning. Så varför inte passa på att gå eller springa en runda runt motionsspåret och kombinera det med ett styrketräningspass i utegymmet?

Bild