Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

2018-01-31

Prisad författare föreläser i Osby

Onsdagen den 23 september klockan 19, kommer Omid Mahmoudi till Osby bibliotek och berättar om hur det var att växa upp i ett Afghanistan i krig, om sin flykt till Sverige och om sin bok, Oskyldiga brottslingar.

Tidigare, på eftermiddagen håller han en föreläsning på dari/farsi/lätt svenska för ungdomar som bor i Osby och som har egen erfarenhet av flykt och migration.

Detta sker i samverkan med bl a boendet för ensamkommande barn i Osby och språkintroduktionen på Ekebackeskolan.

Omid Mahmoudi är född 1995 i Afghanistan och kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn 2011. Sedan dess har han hunnit debutera som författare, hållit en stor mängd föredrag samt aktiverat sig i frågor om asylrätt som både skribent, aktivist och som den första ordföranden i Ensamkommandes förbund.

Uppmärksammade böcker

För sin debutbok Oskyldiga Brottslingar blev Omid Mahmoudi den första pristagaren ur Göran Tunhammars fond för främjande av entreprenörskap, öppenhet och mångfald. Han fick även Ungdomsstipendiet till minne av Carl Lundevi, som delas ut av Flyktinggruppernas Riksråd (FARR), med motiveringen: ”Omid Mahmoudi har genom sin självbiografi ska bok på ett modigt och kreativt sätt gett asylsökande flyktingungdomar en röst. Han har med sin bok både bidragit till den flyktingpolitiska debatten och bidragit till att skapa förståelse för den verklighet som flyktingungdomar ofta lever i.”

Tid och plats: Osby bibliotek kl 19

Entré: 40 kr inkl. fika Arr: Osby Bibliotek

Bild