Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nattpatrull uppmärksammades för rådigt ingripande

När Handelskiosken i Lönsboda brann i höstas ingrep hemtjänstens nattpatrull i Lönsboda. Förutom att larma, gjorde de allt vad de kunde för att försöka släcka branden. Deras rådiga insats, som var utöver vad man kan begära, uppmärksammades på årets sista kommunfullmäktige.

Natten mot den 12 oktober började det brinna i Handelskiosken i Lönsboda. De som först upptäckte branden var Erica Böckman och Jennie Knorrin, som ingick i Bergfasts nattpatrull den natten. De larmade direkt 112 och körde sedan mot Bergfast för att hämta brandsläckare. Kollegan Jane Ekborg anslöt och tillsammans begav de tre sig tillbaka mot kiosken för att försöka släcka branden. Men elden hade spridit sig så pass mycket att det inte gick. När räddningstjänsten kom på plats blev de informerade om läget och tog över släckningsarbetet. Men byggnaden var då helt övertänd och gick inte att rädda. Inga människor kom dock till skada vid branden.

Tackades för rådig insats

Erica Böckman, Jennie Knorrin och Jane Ekborg från Bergfasts nattpatrull, gjorde långt mer än vad lagen säger om man upptäcker en brand. För att uppmärksamma deras rådiga insats, fick de under årets sista kommunfullmäktige den 14 december på Granada i Lönsboda, ta emot tackgåvor av Osby kommuns räddningschef Peter Dubrefjord. Han menar att deras insats lett till att man nu funderar på hur räddningstjänsten och nattpatruller kan samarbeta.

- Med tanke på att vi har personal som är ute i rörelse på nätterna kan vi ju utbyta erfarenheter och dra nytta av varandra. Exempelvis vid sådana här händelser, säger han.

Bild