Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Rutiner för drift och underhåll av gatubelysning

Under det mörka halvåret är det extra viktigt att samtliga gatulampor i kommunen fungerar. Därför ber vi nu till våra invånare om hjälp och går ut med information om hur detta ska skötas så smidigt som möjligt.

I Osby kommuns avtal med ansvarande entreprenör för byte av felanmälda lampor står det att detta ska åtgärdas den sista veckan i månaden, förutom under juni och juli. Det innebär att de felanmälningar som noteras under månaden sammanställs och skickas in en gång per månad. Reparationer sker sedan dagtid, vilket man vanligtvis ser genom att gatlamporna då är tända under dagen.

Rapportera fel till oss

Om du som kommuninvånare ser att en eller flera gatulampor inte fungerar, är vi väldigt tacksamma om du låter oss veta detta och gör en felanmälan. En felanmälning görs enklast via en app som heter Felanmälan Osby kommun, eller på kommunens hemsida under ”Synpunkter och felanmälan”.

Seriebyte är ett annat moment i kontraktet som sker årligen under maj-september och innebär att cirka 1000 stycken ljuskällor byts ut. Vidare görs inspektionsbyten två gånger per år, vilket innebär att samtliga lampor kontrolleras och att trasiga byts ut. Detta sker under januari och augusti.

Bild