Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

2015-12-04

Unga och gamla möts i kulturupplevelser

I ”Liten och Stor, Drömmer och Tror” kommer förskolebarn 4-5 år och äldre som bor på särskilt boende i Osby Kommun mötas kring kulturupplevelser.

Med musik, rörelse och bild skapas möten och gemensamma upplevelser för både gammal och ung i projektet. Barnen och de äldre kommer att öva sånger separat och sedan mötas i en gemensam konsert. Återkommande möten kommer ges i små grupper eftersom upprepning och kontinuitet ger trygghet och glädje för projektdeltagarna.

Inför julen kommer Ensemble Mare Balticum till Osby med en värmande och fantasifull julkonsert med musik från äldre tiders jultraditioner. Med toner från renässansgitarr, viola de gamba,kontrabas,basun,blockflöjter,vevlira trummor och massor av sång. Konserten griper sig an advent,om väntan och förväntan några veckor före jul. Allt som ska ordnas,Köpas,Bakas ,Pysslas,Städas. Under vecka 50 och 51 kommer äldre och förskolebarn mötas på våra äldreboenden i kommunen

Projektet, som är ett samarbete mellan Osby kommun och Musik i Syd, startade upp under hösten 2012 och har sedan dess haft musikmöten med varierande tema varje år.

Bild