Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Språkcaféet på Osby bibliotek fortsätter

I september startade biblioteket upp ett språkcafé på prov under tre månader. Antalet besökare har ökat för varje gång och visar att det finns ett stort behov av en mötesplats mellan svenskar och nysvenskar.

- När vi började i september sa vi att vi håller caféet öppet varje tisdag mellan 14-16 under september, oktober och november för att sedan utvärdera. Eftersom så många kommer fortsätter vi alla tisdagar under december, vilket betyder att vi har öppet både 22 och 29 december. Sedan drar vi igång igen i januari, 12 januari, säger Helena Götesdotter, som är den som håller i caféet från bibliotekets sida.

Nytt för vårterminen är att Röda Korset i Osby går in som medarrangörer. Till språkcaféet är alla välkomna för en enkel fika och trevliga samtal med nya och gamla bekanta. Alla tisdagar under våren mellan klockan 14 och 16 finns möjlighet att komma till biblioteket och ta en kopp kaffe eller te och prata på lätt svenska.

Ett språkcafé är ett internationellt koncept för att skapa platser för möten och språkbyten. I Osby blir det en plats dit man kommer om man vill förbättra sin svenska, lära känna nya människor och få insyn i andra kulturer. Man föranmäler sig inte och det kostar ingenting. Biblioteket bjuder på enkel fika, samtalsledare och en trevlig miljö.

För mer information kontakta Helena Götesdotter, vars konaktuppgifter du ser uppe till höger på denna sida.

Bild