Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Informationsmöte om tjänsten Låna en svensk/låna en invandrare på biblioteket i Osby

Tisdagen den 1 december klockan 19 är alla intresserade välkomna till ett informationsmöte på biblioteket där vi berättar mer om möjligheten att ”låna en svensk/låna en invandrare” på Osby bibliotek.

Är du intresserad av att lära känna någon med rötterna i en annan kultur än du själv? Vi söker dig som vill bidra med din tid, du behöver inte ha några speciella förkunskaper, det är ditt intresse och engagemang som är det viktiga. Tanken är att man ska träffa någon som man kanske aldrig fått chansen att lära känna. Som ”utlånad” ställer du upp ideellt och träffar en person eller en familj. Ni möts på fritiden och umgås, pratar och gör saker som ni båda gillar.

Vi vet att det finns många nya och gamla Osbybor som vill träffas, prata svenska, fika eller dela ett fritidsintresse. Utlåningen är ett försök och kommer att pågå från 11 januari till sista mars.

  • Vem? Den som är intresserad av att träffa människor från andra kulturer i ömsesidigt utbyte, Det spelar ingen roll hur länge du bott i Sverige.
  • Vad? Första gången träffas ni på biblioteket och pratar cirka en timme. Sedan bestämmer ni själva om ni vill träffas igen, hur ofta ni ska träffas och hur länge.
  • Hur? På biblioteket anmäler du dig och fyller i en intresseanmälan. Sedan matchar vi ihop dig med någon med liknade önskemål.
Bild