Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Välbesökt möte om IKEA:s tillväxt i regionen

Osby spelar en viktig roll för IKEA, både nu och i framtida tillväxt. Ja, det var något av vad Michael Stjernquist, verkställande direktör för IKEA AB förmedlade på ett frukostmöte i Osby för företagare och representanter från Osby kommun.

Osby kommun i samarbete med Osby näringsliv bjöd torsdagen den 12 november in företagare till ett frukostmöte på Borgen i Osby. Mötet handlade framförallt om IKEA:s tillväxt och medverkade gjorde Michael Stjernquist, verkställande direktör för IKEA AB och Gudmund Volbrecht, Senior advisor IKEA AB.

Osby viktig ort

Michael Stjernquist inledde med att berätta om att han är uppvuxen i Älmhult och har gått på Ekbackeskolan I Osby. Han pratade bland annat om IKEA:s planer på ökad tillväxt i Älmhult och södra Sverige. Och Osby är en viktig ort för IKEA, både nu och i framtiden. I dagsläget är det så många som omkring 500 personer som bor i Osby och som pendlar till jobb på IKEA i Älmhult.

I sitt föredrag passade Michael Stjernquist också på att ta död på eventuella rykten om att IKEA:s verksamheter i Älmhult ska flyttas till Malmö.
- Några sådana planer finns inte, slog han fast.

Bild