Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Fortsatta företagsbesök av kommunledningen

I veckan har kommunledningen fortsatt sina besök hos näringsliv och handeln i Osby kommun. Under tisdagen besöktes Kullaro Form & Inredning och Fönsterspecialisten i Lönsboda och på onsdagen ICA Supermarket i Osby.

För att få ökad och fördjupad förståelse för företagares och handelns verksamhet och förutsättningar i kommunen genomför kommunledningen i Osby ett flertal företagsbesök i hela kommunen. På företagsbesöken får de möjlighet att lyssna på de synpunkter och förslag på förbättringar som finns.

Denna vecka har man under tisdagen varit i Lönsboda. Här pratade man bland annat om diabas som inredning med Andreas kullaro och Jennie Thomasson på Kullaro Form & inredning. På Fönsterspecialisten AB mötte man Malin Almqvist, vars gammelfarfar startade företaget för över 100 år sedan. Två helt olika delar av det varierade näringsliv vi har i Osby kommun.

Fler och bättre parkeringsplatser

På onsdagen träffade man Thomas Persson på ICA Supermarket i Osby. Han berättade bland annat om sin bana inom ICA och om den så kallade ”gräddkuppen” där han valde att plocka bort ICA:s egna grädde, som inte är svensk, ur sortimentet och i stället ta in ta in svensk grädde. Ett initiativ som varit mycket uppmärksammat och fått stort nationellt genomslag. Men han hade också en del punkter som han ville ta upp med kommunledningen. Framförallt fler och bättre parkeringsplatser nära handeln i centrala Osby. Representanterna från kommunledningen svarade att kommunen har full förståelse för betydelsen o behovet av parkeringsplatser för handeln i Osby. Dessutom diskuterades centrumplanen för Osby.

Bild