Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

2015-10-28

Nyttig och lärorik studieresa i kommunen

Nyttigt och väldigt givande. Så kan man sammanfatta vad företagare, de kommunala verksamheterna och politiker och tjänstemän tyckte om den studieresa politiker i kommunstyrelsen och några tjänstemän från kommunen gjorde i Osby kommun den 27/10.

Tisdagen den 27 oktober åkte politiker från kommunstyrelsen och ett antal tjänstemän på en studieresa i kommunen, där ett antal företag och kommunala verksamheter besöktes. Ett 30 tal politiker och tjänstemän från Osby kommun deltog på studieresan. Syftet med resan var att politiker och tjänstemän skulle få en djupare inblick verksamheternas och företagens verksamheter och förutsättningar och att borga för en fortsatt bra dialog mellan näringsliv och kommun. Sex olika företag fyra kommunala verksamheter besöktes.

På förmiddagen besöktes Airtec Pneumatic Sweden AB i Osby. Ett företag som utsetts till Årets företag i Osby kommun 2015. Här fick politikerna och tjänstemännen höra företagets historia och utveckling och vd Patrik Atterklev visade runt i produktionen.
- Det är bra och viktigt att kommunens politiker och även tjänstemän känner till vår verksamhet och det bästa sättet är ju att möta oss på plats, menar Patrik Atterklev.

Han får medhåll från Kent Granath, vd på Osby Glas, som var nästa anhalt för studieresan.
-Att man kommer ut till oss på det här sättet gör att man får en ökad förståelse och känsla för vår verksamhet. Det är ett utmärkt sätt att upprätthålla en god dialog mellan kommun och oss företagare, säger Kent Granath.

Färden gick sedan vidare till Lönsboda och Cejn och Tro Perfekta. Två företag som visade på hur två olika företag kan verka och även komplettera varandra i gemensamma lokaler. Efter att ha fått en bild av företagens historia, produktion och marknader åkte kommunstyrelsen och tjänstemännen vidare till den gamla transformatorn i Gylsboda, där Agnes gårdsmejeri och Lill Sinas café och Lindbergs Diabas & silver presenterades.

De kommunala verksamheter som besöktes under studieresan var bland andra Lindhem, Bergfast, Solklint (tidigare Klintgårdens och Solgårdens förskolor). Här berättade företrädare för verksamheterna om nuläge, framtida planer och behov och önskemål.

Bild