Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nyttig och lärorik studieresa i kommunen

Nyttigt och väldigt givande. Så kan man sammanfatta vad företagare, kommunala verksamheter, politiker och tjänstemän tyckte om den studieresa som kommunen gjorde i Osby kommun den 27/10.

Tisdagen den 27 oktober åkte politiker från kommunstyrelsen och ett antal tjänstemän på en studieresa i kommunen, där ett antal företag och kommunala verksamheter besöktes. Ett 30 tal politiker och tjänstemän från Osby kommun deltog på studieresan. Syftet med resan var att politiker och tjänstemän skulle få en djupare inblick verksamheternas och företagens verksamheter och förutsättningar. Den skulle också bidra till en fortsatt bra dialog mellan näringsliv och kommun. Sex olika företag fyra kommunala verksamheter besöktes.

På förmiddagen besöktes Airtec Pneumatic Sweden AB i Osby. Ett företag som utsetts till Årets företag i Osby kommun 2015. Här fick politikerna och tjänstemännen höra företagets historia och utveckling och verkställande direktör Patrik Atterklev visade runt i produktionen.
- Det är bra och viktigt att kommunens politiker och även tjänstemän känner till vår verksamhet och det bästa sättet är ju att möta oss på plats, menar Patrik Atterklev.

Han får medhåll från Kent Granath, verkställande direktör på Osby Glas, som var nästa anhalt för studieresan.
-Att man kommer ut till oss på det här sättet gör att man får en ökad förståelse och känsla för vår verksamhet. Det är ett utmärkt sätt att upprätthålla en god dialog mellan kommun och oss företagare, säger Kent Granath.

Färden gick sedan vidare till Lönsboda och Cejn och Tro Perfekta. Två företag som visade på hur två olika företag kan verka och även komplettera varandra i gemensamma lokaler. Efter att ha fått en bild av företagens historia, produktion och marknader gick resan vidare till den gamla transformatorn i Gylsboda. Där presenterades Agnes gårdsmejeri, Lill Sinas café och Lindbergs Diabas & silver.

De kommunala verksamheter som besöktes under studieresan var bland andra Lindhem, Bergfast, Solklint (tidigare Klintgårdens och Solgårdens förskolor). Här berättade företrädare för verksamheterna om nuläge, framtida planer och behov och önskemål.

Bild