Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Bästa biennalen i Osby

Bästa Biennalen hålls vartannat år sedan 2013 och visar samtidskonst över hela Skåne. Osby Konsthall har varit med sedan starten. Under biennalen kan du se utställningar, performancer, delta i grupparbeten och live art-happenings och gå på visningar, föreläsningar eller konstnärssamtal hos fler än 40 arrangörer över hela Skåne.

Peter Apelgrens utställning "Ovanligt vanligt" inviger Bästa Biennalen i Osby Konsthall den 17 oktober
Peter Apelgren är konstnär, designer, komiker, manusförfattare och föreläsare från Göteborg. Han gästar Osby Konsthall under Bästa Biennalen. Peter Apelgren har satt Osby på kartan genom det uppmärksammade konstverket Apan och Kaninen. I sin utställningen Ovanligt vanligt visar Peter Apelgren verk i akvarell och gouché och en blandning av dessa. Motiven är hämtade från Osby, Orust och Göteborg.

Vernissage och invigning klockan 10.00-13.00, klockan 10.00 grupparbete i färg och form - för alla från 0 år.
Var med och skapa en stor akvarell! klockan 12.00 invigningstal och musikunderhållning ”Apan & Kaninen”av musikskolan. Alla välkomna!

Grupparbeten : Tisdag den 27 oktober klockan 13.00 -16.00. Från 6 år och uppåt.
Vi har tagit till vara resterna av produktionen av Apan & Kaninen. Idag är det barnens och ungdomarnas tur att skapa sin egen Apa & Kanin eller sitt egna djur av återvunnet material och gamla föremål. Gör era egna skulpturer eller rörliga mobiler tillsammans med konstnär Peter Apelgren. Ta gärna med egna gamla föremål och återvunnet material till exempel burkar, hängare, gamla koppar, fina bilder etcetera. Ta gärna med matsäck.

Onsdag den 28 oktober klockan 13.00-16.00. Från 10 år!
Vi använder Ipad, färgskrivare, ramar och skapar nya konstverk utifrån dina egna idéer. Du får en inblick i hur man hanterarbilder på en iPad. Vi använder Ipadens funktioner och filter för att enkelt och snabbt redigera med gratis appar. Vi använder sen utskrifter och till exempel collageteknik för att bygga upp egna bildberättelser till konstverk i ramar. Ta gärna med matsäck.

Bild