Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Praktikanter skriver om praktikanter, del 3

Varje år erbjuder kommunen cirka 150 praktikplatser till ungdomar i ålder 15-17. Praktikplatsernas uppgifter kan variera stort och man kan få arbeta med allt från barnomsorg till parkarbete. I år har två av praktikanterna, Evelina Martinsson och Hampus Rickardsson, fått i uppgift att intervjua ett urval av kommunens feriearbetare. Detta för att ge en bild av hur det är att vara praktikant i Osby kommun.

De följande veckorna kommer vi publicera deras intervjuer här på kommunens hemsida. Här nedan kan du läsa det tredje repotaget från Osby simhall.

Osby simhall

Osby har en liten Simhall med ett glatt badbevakande gäng. Personalen lägger stor vikt på att ge dig personlig och kunnig service. Att ge dig möjlighet till skön avkoppling och stärkande motion i rena och fräscha lokaler och bassäng. I simhallen finns en 25 m bassäng med 1 m svikt och 3 m trampolin.

Daniel och Louise 17, har jobbat två utav tre veckor i Osbys simhall. En vanlig dag tränar de tre olika grupper av barn, med ungefär 20 barn i varje grupp. De är också med vid märkestagning och hjälper också till med att städa och tvätta. Daniel säger att det bästa är att vara i simhallen då han trivs bra där. Han kan tänka sig att arbeta med detta i framtiden. Han tog också jobbet på grund av att han fick det i just simhallen. Louise trivs också på jobbet för att det är lugnt och tog jobbet för pengarna, men hon skulle inte vilja arbeta med detta i framtiden.

- Barn är inte min grej, säger Louise.

Båda två tycker att det är bra att Kommunen erbjuder ungdomar arbete, men Daniel tycker att det kunde ha varit fler platser och jobb. Det finns lite som de måste tänka på så som att tänka på barnen och att ta med egna skor och badkläder för att kunna delta. De får inte ta emot barnen eller hoppa i säger Daniel.

Birgitta, deras handledare, tycker att feriepraktiken är kanon och skulle gärna ha feriepraktikanter nästa år också. Det ger 4 extra ögon för att hålla koll på barnen och hon får hjälp med andra småsysslor också. Hon säger att de har fullt upp och badar en hel del, de har alltid något att göra. Hon vill påpeka att det är viktig att se och prata med alla barnen.

Bild