Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Viktig information till dig som har trygghetslarm

Om du tänker byta till bredbandsfiber till din fastighet, är det väldigt viktigt att du meddelar kommunen detta. Annars finns det risk att ditt trygghetslarm slutar att fungera efter bytet.

Under året har kommunen planerat att byta ut det gamla analoga trygghetslarmet, som de flesta vård- och omsorgstagare har, till en modernare digital variant. Denna övergång sker just nu i alla Sveriges kommuner. Själva bytet innebär i praktiken att larmet inte längre kommer kommunicera via telefonnätets kopparkabelnät, utan istället via moderna fiberledningar.

I kommunen pågår just nu ett omfattande arbete med att dra fram fibernät, som ska ersätta de gamla kopparledningarna. Om du går i tankar att byta till fibernät är det väldigt viktigt att du meddelar kommunen i god tid. Vi behöver byta ditt gamla larm till en ny digital variant som är anpassat för den nya tekniken. Om detta inte görs finns det annars risk att ditt larm slutar att fungerar. Gör du denna anpassning däremot, så kommer larmet att fungera som vanligt.

- Vi är väldigt tacksamma om du meddelar oss om du bestämt dig för att byta till fibernät i din fastighet. Du kan lättast kontakta mig direkt, säger Mensur Numanspahic, enhetschef inom Vård och omsorg.

Om du inte har tänkt ansluta dig till fibernätet finns det ett alternativ till. Larmen som kommunen har upphandlat kan fungera både via fibernätet och trådlöst. Detta innebär att du också kan få larm via ett mobilabonnemang i framtiden.

Bild