Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Vernissage på "Snel hest" lördag 17 januari

På lördag är det vernissage mellan klockan 10.00 och 13.00 på Osby Konsthall för den dagsaktuella utställningen Snel hest. Kommunalrådet Marika Bjerstedt Hansen inviger klockan 12.00, därefter visar kulturutvecklare Lotta Linders konstverken.

På Snel Hest visas både svenska och internationella verk, vilka alla handlar om vår värld före och efter internet. Verken reflekterar, kritiserar och exploaterar de senaste årens utveckling av internets möjligheter i en allt mer digitaliserad värld.

Snel hest är en utställning om hur hackers, illegal fildelning och gömda porrtidningar i skogen har gett upphov till nya sätt att uttrycka sig i konsten. Konstverken väcker tankar om bland annat upphovsrätt och integritet. De påminner besökarna om hur mycket internet har förändrat vårt samhälle. De leker med nu och då, före och efter internet. Utställningen är unik, smart, rolig och interaktiv.

Utställningen skapades för Alingsås Konsthall och är framarbetad tillsammans med konstnärer från det internationella konstnärskollektivet F.A.T. (Free Art and Technology) Lab, vilka har internet som spelplan för sin konst. Utställningen pågår från den 17 januari till 14 februari.

De fyra utställarna

Evan Roth är en amerikansk konstnär baserad i Paris. Roths konst utforskar förhållandet mellan missbruk och egenmakt genom att skapa konstverk baserade på hackerfilosofin. Hans verk ger en bild av flyktiga ögonblick i det offentliga rummet, online och i populärkultur. Han finns representerad i den permanenta samlingen på Museum of Modern Art NYC.

Geraldine Juárez är mexikansk konstnär baserad i i Göteborg. Hennes arbete undersöker vardagliga relationer och sammanhang från spänningen mellan information, fastigheter och finans. Hon är medlem av internet konstkollektivet FAT Lab.

Raquel Meyers är en spansk konstnär, som är verksam i Sverige. Meyers är idag en av de ledande teletexkonstnärerna i Sverige och har medverkat i många internationella utställningar och festivaler. Hennes visuella uttryck har den typiska pixliga estetiken som kännetecknar teletext.


Aram Bartholl är en tysk konceptkonstnär baserad i Berlin. Bartholl undersöker i genom sin konst samspelet mellan internet, kultur och verklighet. I vår nutid tas de mångsidiga kommunikationskanalerna förgivet, men hur påverkar de oss? Tyngdpunkten i hans produktion ligger i spänningen mellan offentligt och privat, online och offline, teknik, förälskelse och vardag. I offentliga sammanhang och offentliga installationer undersöker Bartholl vilka delar och hur delar av den digitala världen kan nå tillbaka till verkligheten. Aram Barholl är medlem av den Internet baserade konstnärsgruppen FAT Lab.

Bild