Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Studera till lärare med lön

Nu kan du som vill bli lärare studera med lön. Osby kommun erbjuder tre personer per år chansen att jobba som lärare på halvtid och samtidigt läsa på Högskolan Kristianstad vid en ny form av lärarutbildning. Du studerar med lön och får praktiska erfarenheter hela vägen till en grundlärarexamen.

Högskolan Kristianstad och elva kommuner i regionen har tillsammans tagit fram ett utbildnings- och arbetskoncept där vi kan ge dig en unik möjlighet att studera till lärare med månadslön.

Osby kommun erbjuder tre platser per år för dig som vill läsa en arbetsintegrerad lärarutbildning och samtidigt arbeta på en av våra grundskolor. Två platser är förlagda i årskurs 4-6 och en plats i årskurs 7-9. Låter detta lockande?

Så funkar det

Du kombinerar dina studier med arbete som lärare i Osby kommun och får lön under hela studietiden, (OBS ej under första året i 7-9). Under din studietid är du knuten till Osby kommun och anställningsavtal skrivs varje år, under förutsättning att du klarar dina studier vid högskolan Kristianstad. Lönen kommer att ligga på 18 000 kronor per månad före skatt och du kan även ansöka om studiestöd från CSN.

Vårt erbjudande

 • Du kan finansiera dina lärarstudier.
 • Du blir en av de första i södra Sverige som tar lärarexamen med den unika kompetens som denna kombination ger.
 • Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.
 • En unik möjlighet att kunna förankra dina studier med verksamheten på skolan, samtidigt som du tar med dig erfarenheter från ditt arbete som lärare till studierna vid högskolan.
 • Du kan ansöka om studiestöd från CSN.

Utbildningarnas innehåll

Grundlärarutbildningen omfattar 240 högskolepoäng och ger dig behörighet att undervisa i grundskolans åk 4–6 i ämnena svenska, engelska, matematik samt biologi, fysik, kemi och teknik.

Ämneslärarutbildningen omfattar 270 högskolepoäng och ger dig behörighet att undervisa i grundskolans åk 7-9 i ämnena matematik, fysik och kemi.

Utbildningens innehåll årskurs 4-6 Pdf, 54 kB.

Utbildingens innehåll årskurs 7-9 Pdf, 50 kB.

Så här ansöker du

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du söka och uppfylla kraven både för anställning i Osby kommun och studier på högskolan Kristianstad. Antagningen till högskolan öppnar den 15 februari och stänger 15 mars .
Utbildningen söker du via Högskolan Kristianstad hemsida. På högskolans hemsida väljer du den anmälan som hör till Osby kommun.

Ansökan till högskolan Grundlärarutbildning

Ansökan till högskolan Ämneslärarutbildning

Ansökan till anställning i Osby kommun öppnar den 8 februari och stänger 17 mars.

Bifoga CV, personligt brev och en bekräftelse på att du sökt utbildningen på högskolan.

Ansökan till anställning i Osby kommun årskurs 4-6

Ansökan till anställning i Osby kommun årskurs 7-9

Tänk på att du behöver ansöka till både oss på kommunen och till högskolan.

Kontakt

Kontakt Högskolan Kristianstad

Kontakt Osby kommun

Kontakt

 • Lena Bertilsson
  Verksamhetsutvecklare, Barn och Utbildning
  0479-52 81 38
  lena.bertilsson@osby.se

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.