Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Föreningar och evenemang

Här listar vi aktuella åtgärder inom kultur- och fritidsverksamheten och övrig relevant information som rör föreningar och evenemang.

Nationella rekommendationer

Från och med den 12 januari skärps de nationella rekommendationerna ytterligare för att minska smittspridningen av covid-19. Rekommendationerna betyder att våra verksamheter inom kultur och fritid kommer att införa nya åtgärder för att säkerställa att antal besökare i lokalerna begränsas och avstånd mellan besökarna hålls.

Fler åtgärder införs mot den ökade smittspridningen av covid-19 - Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lokalbokning

Det är möjligt att hyra Osby kommuns lokaler, men det är ett maxtak på 20 personer vid uthyrning av platser för privata sammankomster.

Föreningar och privatpersoner ansvarar för att följa myndigheternas allmänna råd för att minska smittspridning.

Ishall, simhallar och idrottsanläggningar

Ishallen i Osby och simhallarna i Osby och Lönsboda, inklusive bastu, är öppna för allmänheten med anpassningar.

Allmänåkning

När det pågår ungdoms- eller A-lagsmatcher i ishallen hålls allmänåkningen stängd. Beslutet gäller från och med 4 januari och tills vidare. Det gör vi för att undvika trängsel och det gäller bara under matchtiden. Ishallens veckoschema är uppdaterat och där ser du tiderna för allmänåkning.

Idrottsanläggningar

Samtliga idrottsanläggningarna får nu bokas av allmänheten. I verksamheterna får det bara vara ett begränsat antal personer. Det ställs krav på att det ska vara 10 kvadratmeter per person. Avstånd inne i lokalerna ska följas och anslag för detta finns på plats. Det är lokalbokaren/föreningen som ansvarar för att myndigheternas rekommendationer och restriktioner följs.

Det är viktigt att de som bokar och utövar idrott i lokalerna följer de allmänna råden för hur man som enskild kan minimera risken för smittspridning, det vill säga att stanna hemma vid minsta symtom.

Cuper och läger

Vi avråder från cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Däremot kan ordinarie aktiviteter med träningar, övningar, matcher, föreställning och tävlingar fortgå.

Biblioteken

Biblioteken i Osby, Killeberg och Lönsboda är öppna med ordinarie öppettider. I verksamheterna kan det bara vara ett begränsat antal personer, det ställs krav på det ska vara 10 kvadratmeter per person. Avstånd inne i lokalerna ska följas och kommer säkerställas av personalen.

Digital service

På SNOKAbiblioteks hemsida kan du reservera böcker, tidningar, film och spel, du kan dessutom streama film och låna e-böcker.

Mer information och öppettider:

SNOKAbibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Evenemang

Alla offentliga evenemang som kommunen arrangerar är anpassade för att du ska kunna delta och samtidigt vara så trygg och säker som möjligt. Evenemangen följer de allmänna råd och rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten. Följande gäller:

  • För allmäna sammankomster och offentliga tillställningar är maxtaket 500 personer, oavsett vaccinationsbevis.
  • Vid allmänna sammankomster inomhus med fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare. Deltagarna ska delas upp i sällskap på max 8 personer och det ska vara minst 1 meter mellan sällskapen.
  • För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis utöver övriga åtgärder.

Evenemangskalender Öppnas i nytt fönster.