Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

SFI distans

Du har rätt att läsa svenska för invandrare (SFI) från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 16 år. Du ska bo i Sverige och sakna sådana grundläggande kunskaper i svenska språket som utbildningen kan ge dig. Då utbildningen sker digitalt på distans måste du ha tillgång samt kunna använda en dator. Varmt välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare för information om vårt kursutbud, ansökningsfrågor och studieplanering. Välkommen med din ansökan redan idag.

Aktuella kurser

Utbildningen i SFI består av tre olika studievägar och de riktar sig till studerande med olika förutsättningar, utbildningsbakgrund och studiemål:
Studieväg 1: kurs A, B, C och D.
Studieväg 2: kurs B, C och D.
Studieväg 3: kurs C och D.

Distans

Från och med augusti 2020 erbjuder vi på Osby Lärcenter/Vuxenutbildningen inte längre SFI-kvällsundervisning. Istället erbjuder vi möjlighet att läsa SFI på distans en dag i veckan för dig som arbetar eller har en annan aktivitet dagtid. Kommunikationen mellan lärare och elev sker via dator och telefon. Då utbildningen sker digitalt måste du ha tillgång samt kunna använda en dator. Här finner du mer information om vad det innebär att studera på distans.

Studieplan

Alla elever på vuxenutbildningen ska ha en individuell studieplan. Av den framgår vilka kurser du ska läsa, när de börjar och slutar samt vad ditt studiemål är. Kontakta studie- och yrkesvägledaren vid kursstart för att få ut en kopia på din individuella studieplan.

Antagningsbesked

Efter att du ansökt på vår hemsida får du en kopia på din ansökan till din e-mejladress. Kolla så att den inte hamnat i din skräppost.

Du som har betyg i SFI sedan tidigare kallas i tur och ordning efter att där blir plats på utbildningen.

Du som inte gått SFI tidigare kallas först till ett språktest för att se vilken nivå du befinner dig på. Du kallas därefter i tur och ordning efter att där blir plats på utbildningen.

När det är din tur att börja på SFI får du ett brev hem till din folkbokföringsadress 1-2 veckor innan kursstart.

Betyg

Betyg ges efter varje avslutad kurs enligt betygsskalan A–F.

Kostnader/studiemedel

Utbildningen är kostnadsfri. Du behöver införskaffa lämpligt lexikon. SFI ger inte rätt till studiemedel från CSN.

Välkommen med din ansökan!

Ansök här

Kontakt

 • Matilda Karlsson
  Studie- och yrkesvägledare, Osby Lärcenter/Yrkesskolan
  0479-528 533
  0708-31 80 88
 • Therésa Keric
  Studie- och yrkesvägledare (föräldraledig)
  0479-52 85 33

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Exempelbild